Információs Társadalom

Ez az InfTárs folyóirat régi honlapja. Archiválási célokat szolgál és idővel, amint minden tartalom elköltözött, lekapcsoljuk. Amennyiben a 2020-as évfolyamot szeretné megtalálni, vagy kéziratot adna be, látogasson el ide: inftars.infonia.hu
Az Információs Társadalom folyóirat alapvető célja, hogy az információs társadalom tudományterületével („information society studies”) foglalkozó kutatásoknak, szakmai diskurzusoknak és a témakör gyakorlati kérdéseinek fórumot biztosítson. Ezt a célt lapunk egyrészt az információs társadalom témakör nemzetközi irodalmának legfontosabb és legmaradandóbb szövegeinek közlésével, másrészt pedig a hazai kutatóközösség számára nyújtott publikációs felület biztosításával kívánja elérni, mely hozzásegítheti a hazai (és közép-kelet európai) szerzőket ahhoz, hogy ezen a fórumon keresztül találjanak egymásra. A folyóirat szerepel a Web of Science Social Sciences Citation Indexében és a Scopus adatbázisában. A megjelent írások rekordjai automatikusan bekerülnek a Crossref adatbázisába és a Magyar Tudományos Művek Tárába, teljes szövegük pedig archiválásra kerül a REAL repozitóriumban. A folyóirat megjelenését a BME Gazdasági és Társadalomtudományi Kara támogatja.

Hírek logó

Hírek

 

Olvasható folyóiratunk első angol száma - 2019/4

 
Örömmel értesítjük a kedves olvasót: megjelent az Információs Társadalom első angol kiadása. A név marad magyarul, hiszen Information Society c. folyóirat már van a Taylor & Francis kiadásában. Az ISSN és egyéb azonosítók is változatlanok, a folytonosság jegyében. Külföldi szerzőinknek "InfTars" néven emlegetjük a folyóiratot, amit ők át is vettek, ám ez hivatalosan csak becenév. 

E szám tartalma nagyrészt, de nem teljesen a BME GTK által rendezett BudPT19 Technikafilozófia konferencia előadásai alapján készült. A tíz tanulmány izgalmas, változatos témákat ölel fel.
 
Elküldve: 2020-05-17 Bővebben...
 

Megjelent folyóiratunk legújabb kiadása - 2019/3

 
Az Információs Társadalom XIX. évfolyamának harmadik számában a hálózatokkal és a digitális oktatással kapcsolatos tanulmányok olvashatók – nagyon aktuális témák, de ez nem a szerkesztőség előrelátását dicséri, inkább szerencsés véletlen eredménye.Az Információs Társadalom XIX. évfolyamának harmadik számában a hálózatokkal és a digitális oktatással kapcsolatos tanulmányok olvashatók – nagyon aktuális témák, de ez nem a szerkesztőség előrelátását dicséri, inkább szerencsés véletlen eredménye.  
Elküldve: 2020-05-17 Bővebben...
 

Megérkezett folyóiratunk legújabb kiadása - 2019/2

 
Idei második számunk gerincét öt tanulmány adja, melyekben a megszokottól eltérően inkább az empíria felé tolódik a hangsúly.  
Elküldve: 2019-12-17 Bővebben...
 
További hírek...

2019. XIX. évf. 4. szám


Külső borító