Információs Társadalom

Az Információs Társadalom folyóirat alapvető célja, hogy az információs társadalom tudományterületével („information society studies”) foglalkozó kutatásoknak, szakmai diskurzusoknak és a témakör gyakorlati kérdéseinek fórumot biztosítson. Ezt a célt lapunk egyrészt az információs társadalom témakör nemzetközi irodalmának legfontosabb és legmaradandóbb szövegeinek közlésével, másrészt pedig a hazai kutatóközösség számára nyújtott publikációs felület biztosításával kívánja elérni, mely hozzásegítheti a hazai (és közép-kelet európai) szerzőket ahhoz, hogy ezen a fórumon keresztül találjanak egymásra. A folyóirat szerepel a Web of Science Social Sciences Citation Indexében és a Scopus adatbázisában. A megjelent írások rekordjai automatikusan bekerülnek a Crossref adatbázisába és a Magyar Tudományos Művek Tárába, teljes szövegük pedig archiválásra kerül a REAL repozitóriumban.

Hírek logó

Hírek

 

Információs Társadalom a Milton Friedman Egyetem Versenyképesség konferenciáján

 
2019. május 10-én kerül megrendezésre a Milton Friedmann Egyetem immár hagyományos, versenyképesség témakörben tartott konferenciája. A programban ezúttal folyóiratunk (és ezzel a nyílt hozzáférésú tudományos lapok gazdasági hatása) is helyett kapott.  
Elküldve: 2019-05-06 Bővebben...
 

Megérkezett folyóiratunk következő lapszáma

 
Lapunk 18. évfolyamának zárásaként rendhagyó módon dupla számmal jelentkezünk, melyben szokásunkhoz híven igyekszünk az információs társadalom aktuális kérdéseit körüljárni, ezúttal két elméleti, négy empirikus tanulmány, egy műhelymunka és három recenzió segítségével.  
Elküldve: 2019-03-27 Bővebben...
 

Megjelent lapunk idei második száma

 
Az Információs Társadalom 18. évfolyamának második lapszáma az előző, e-sport és videojáték tárgykörét feldolgozó tematikus szám után ismét a reményeink szerint megszokott (műfaji és témaválasztásbeli) sokszínűség jegyében lát napvilágot. Összesen kilenc írást közlünk, melyek három nagyobb blokkba sorolhatók: három elméleti tanulmányt három empirikus vizsgálatot ismertető cikk követ, valamint a nagyobb lélegzetvételű írásokat ezúttal három recenzió egészíti ki.  
Elküldve: 2018-08-01 Bővebben...
 
További hírek...

2018. XVIII. évf. 3-4. szám


Információs Társadalom 2018/3-4 borító