Információs Társadalom

Az Információs Társadalom folyóirat alapvető célja, hogy az információs társadalom tudományterületével („information society studies”) foglalkozó kutatásoknak, szakmai diskurzusoknak és a témakör gyakorlati kérdéseinek fórumot biztosítson. Ezt a célt lapunk egyrészt az információs társadalom témakör nemzetközi irodalmának legfontosabb és legmaradandóbb szövegeinek közlésével, másrészt pedig a hazai kutatóközösség számára nyújtott publikációs felület biztosításával kívánja elérni, mely hozzásegítheti a hazai (és közép-kelet európai) szerzőket ahhoz, hogy ezen a fórumon keresztül találjanak egymásra. A folyóirat szerepel a Web of Science Social Sciences Citation Indexében és a Scopus adatbázisában. A megjelent írások rekordjai automatikusan bekerülnek a Crossref adatbázisába és a Magyar Tudományos Művek Tárába, teljes szövegük pedig archiválásra kerül a REAL repozitóriumban. A folyóirat megjelenését a BME Gazdasági és Társadalomtudományi Kara támogatja.

Hírek logó

Hírek

 

Megérkezett folyóiratunk legújabb kiadása - 2019/2

 
Idei második számunk gerincét öt tanulmány adja, melyekben a megszokottól eltérően inkább az empíria felé tolódik a hangsúly.  
Elküldve: 2019-12-17 Bővebben...
 

Megérkezett folyóiratunk legújabb kiadása

 
Lapunk új, XIX. évfolyamának első száma sokszínű, egymástól markánsan különböző témáit reményeink szerint az köti össze, hogy kiemelt aktualitással bírnak, legyen szó globális tudáskormányzásról, az elektronikus aláírásról, a fiatalok okostelefon-használatáról,
a tudományos láthatóság vagy éppen a technológiai kulturális megalkotásának kérdéseiről
 
Elküldve: 2019-11-27 Bővebben...
 

Technikafilozófia műhelykonferencia a BME GTK-n

 
2019. december 12-13. között a BME GTK ad otthont a kétévente megrendezett “Budapest Workshop on Philosophy and Technology” (BudPT) nevű technológiafilozófiai műhelykonferenciának.
Az esemény keretében 41 előadást hallhatnak az érdeklődők, ezek jelentős részéből angol nyelvű folyóiratcikk készül az Információs Társadalom című folyóirat tematikus számaiba.
 
Elküldve: 2019-10-23 Bővebben...
 
További hírek...

2019. XIX. évf. 2. szám


Információs Társadalom 2019/2 borító