Tapasztalatok három saját készítésű MOOC kapcsán - a tervezéstől a kiértékelésig

Námesztovszki Zsolt, Glušac Dragana, Eszteleczki Péter, Kőrösi Gábor, Major Lenke

Absztrakt / abstract


A tanulmány, a nemzetközi szakirodalom és a saját tapasztalatok tükrében, átfogó képet ad a MOOC-ok elkészítésének folyamatáról. Másrészről a begyűjtött empirikus adatokat statisztikai módszerekkel elemeztük, és segítségükkel közelebbről megismerhettük az online környezetben történő tanulás sajátosságait, valamint a tanulás eredményességét meghatározó tényezőket. Emellett részletesen megvizsgáltuk a tanulók és az oktatók kommunikációját a különböző felületeken, a tanulói aktivitást a beadandók és a videómegtekintések tükrében.

---

Design to evaluation: experiences of creating MOOCs

This paper presents an all-encompassing process of creating MOOCs based on international literature and the authors' own experiences. On the other hand, the empirical data included in this work is analyzed so as to gain in-depth knowledge of online learning, focusing both on the learning characteristics, as well as factors that influence its success. Further, the authors study the communication between teachers and students on various surfaces through student hand-ins and video material.

Kulcsszavak


MOOC; eLearning; eredményesség

Teljes szöveg:

PDF


DOI: http://dx.doi.org/10.22503/inftars.XV.2015.3.4

Copyright (c) 2015 Információs Társadalom

Creative Commons License
Ez a mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.