IKT startup-ok pénzügyi kérdései

Bethlendi András

Absztrakt / abstract


Véleményünk szerint az információs és kommunikációs technológia (IKT) fókuszú startup-oknál, más startup-okhoz hasonlóan, a pénzügyi és számviteli kérdéseiknek hangsúlyosabban kellene megjelennie mind a szakirodalomban, mind a gyakorlatban, mert a nem megfelelő pénzügyi menedzsment meg tudja nehezíteni a startup-ok tőkebevonását és így a további növekedésüket. A jelen tanulmány mintáját magyar IKT fókuszú startup-ok pénzügyi- és adó átvilágításai adták.
---
Financial Issues of ICT Start-ups based on the Experience of Financial and Tax Due Diligences

The conclusion of this study is that the most important financial and accounting is­sues of start-ups with an information and communications technology (ICT) focus should receive more attention in both the literature and in practice since inappro­priate financial management can make it more difficult for start-ups to raise capital and, thus, to continue to grow. This paper is based on a sample of financial and tax due diligences of ICT start-ups.

Kulcsszavak


innovatív vállalatok, startup, kockázati tőke, pénzügyi- és adóátvilágítás, adózás, számvitel, információs és kommunikációs technológia

Teljes szöveg:

PDF


DOI: http://dx.doi.org/10.22503/inftars.XIX.2019.2.1

Copyright (c) 2019 Információs Társadalom

Creative Commons License
Ez a mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.