Információs Társadalom

Az Információs Társadalom folyóirat alapvető célja, hogy az információs társadalom tudományterületével („information society studies”) foglalkozó kutatásoknak, szakmai diskurzusoknak és a témakör gyakorlati kérdéseinek fórumot biztosítson. Ezt a célt lapunk egyrészt az információs társadalom témakör nemzetközi irodalmának legfontosabb és legmaradandóbb szövegeinek közlésével, másrészt pedig a hazai kutatóközösség számára nyújtott publikációs felület biztosításával kívánja elérni, mely hozzásegítheti a hazai (és közép-kelet európai) szerzőket ahhoz, hogy ezen a fórumon keresztül találjanak egymásra. A folyóirat szerepel a Web of Science Social Sciences Citation Indexében és a Scopus adatbázisában. A megjelent írások rekordjai automatikusan bekerülnek a Crossref adatbázisába és a Magyar Tudományos Művek Tárába, teljes szövegük pedig archiválásra kerül a REAL repozitóriumban.

Hírek logó

Hírek

 

Megjelent lapunk idei második száma

 
Az Információs Társadalom 18. évfolyamának második lapszáma az előző, e-sport és videojáték tárgykörét feldolgozó tematikus szám után ismét a reményeink szerint megszokott (műfaji és témaválasztásbeli) sokszínűség jegyében lát napvilágot. Összesen kilenc írást közlünk, melyek három nagyobb blokkba sorolhatók: három elméleti tanulmányt három empirikus vizsgálatot ismertető cikk követ, valamint a nagyobb lélegzetvételű írásokat ezúttal három recenzió egészíti ki.  
Elküldve: 2018-08-01 Bővebben...
 

Novemberben újra DE! konferencia - folyóiratunk szakmai partnerségével

 
2018. november 27-én, kedden kerül megrendezésre a 12. Digitális Esélyegyenlőség (DE!) Konferencia ("A Mester és MI - Neumanntól a blokkláncig és tovább") a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság szervezésében. A rendezvény egyik szakmai partnere ezúttal is az Információs Társadalom folyóirat.  
Elküldve: 2018-07-03 Bővebben...
 

Megjelent folyóiratunk legújabb száma

 
Az Információs Társadalom 18. évfolyamának első száma – részben folytatva a tavalyi év tematikus számainak sorát – egyetlen téma köré rendezett tartalommal jelentkezik. Ezúttal a videojáték és e-sport áll a cikkeink fókuszában.  
Elküldve: 2018-04-09 Bővebben...
 
További hírek...

2018. XVIII. évf. 2. szám


Külső borító